Categories
Genel

‘GODITJE’ e madhe për PDK-në – Ata po veprojnë ndaj Gërvallës si do “klysha” të dërguar nga Millosheviqi që vepronin ndaj Rugovës

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) ka filluar një fushatë të ‘e g ër’ politike kun dër ministres së Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla.Krejt këto ak uza dhe su lme ndaj ministres Gërvalla, janë si pa sojë e qëndrimeve të saj pro Gjy katës Spe ciale,

gjy katë kjo të cilën e ka formuar vet PDK.Partia e Enver Hoxhajt, ka shkuar aq larg sa krahas aku zav e dhe ofe nd imeve, po kërkon edhe shkarkimin e Gërvallës.Këto veprime dhe qëndrime kun dër ministres, po lidhen edhe me qëndrimet e PDK-së në të kaluarën ndaj presidentit Ibrahim Rugova.Tani, po hid hen dys hime se PDK njësoj siç ka tentuar t’i ndalë punët e mira dhe sukseset e presidentit Rugova, njësoj po tenton edhe me ministren Donika Gërvalla.

Profesori dhe njohësi i çështjeve politike, Enver Bytyçi në një prononcim për gazetën “Bota sot” ka komentuar lidhshmërinë e su lme ve të PDK-së ndaj ministres Donika Gërvalla, me sul met ndaj presidentit historik Ibrahim Rugova.Fillimisht, Bytyçi rikujtoi kohën kur ek str emi s të t e PDK-së e kundë rsht onin shpalljen e pavarësisë së Kosovës nga Ibrahim Rugova, madje edhe përmendi mënyrën se si Thaçi ua mohoi shpalljen e pavarësisë president Sejdiut dhe krye parlamentarit Krasniqi.

“Konstatimi juaj se Partia Demokratike e Kosovës mban një qëndrim per man ent ku ndër institucioneve të drejtuara nga Lidhja Demokratike është një konstim real. Para 15-20 vitesh eks tre mist ët e PDK-së u angazhuan fuq ishëm ku ndër Ibrahim Rugovës. Ia kund ërsht uan idetë, simb olet, veprimtarinë e tij, vendimet që i merrte, gjithçka që ai përpiqej ta realizonte me mençuri dhe vizion për Kosovën. Demokratikasit e Thaçit arritën aso kohe të deklarojnë se “Më mirë nën Serbi, sesa pavarësinë ta shpallë Ibrahim Rugova”! Ia morën të drejtën e shpalljes së pavarësisë presidentit Fatmir Sejdiu dhe krye parlamentarit Jakup Krasniqi”, deklaroi ai.